Showing posts with label Certification Questions. Show all posts
Showing posts with label Certification Questions. Show all posts

SAP HANA: Certification Questions 431 through 440

QUESTION: 431
You want to design a model in SAP HANA. Which of the following modeling constructs do you use to create an analytic view?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Join types
B. Attribute views 
C. User privileges
D. Tables 
E. Analytic views 

Answer: A, B, D


QUESTION: 432
Which of the following are functions of the DB trigger within SAP Landscape Transformation (SLT)?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Ensure that replicated changes are kept within the logging tables
B. Record relevant changes in logging tables
C. Include only relevant tables for DB recording
D. De-cluster table classes into a transparent format

Answer: B, C

QUESTION: 433
You want to test the quality of SAP HANA data by using a set of results from the source system. How can you retrieve the required data from SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Use SAP Landscape Transformation (SLT)
B. Use the data preview in SAP HANA studio
C. Use an SAP BusinessObjects client tool (such as Explorer or Web Intelligence)
D. Use the database schema _SYS_REPO
E. Write and execute an appropriate SQL statement

Answer: B, C, E

QUESTION: 434
What are benefits of using a business layer on top of SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. An extra layer of granular security 
B. Improved database calculation speed 
C. Fast throughput via BICS connectivity 
D. Users can use business names instead of technical names 

Answer: A, D

QUESTION: 435
You want to report on data from SAP HANA using MS Excel. How can you achieve this?
A. Select an analytic view using the Data Connection wizard
B. Create a ODBC connection between SAP HANA and MS Excel
C. Select an attribute view using the Data Connection wizard
D. Create an ODBO connection between SAP HANA and MS Excel

Answer: A, D

QUESTION: 436
You are building a calculation view and want to select data from an analytic view. How can you achieve better performance for this requirement?
A. Use CE functions
B. Use SQL statements
C. Use L programming
D. Use table indexing

Answer: A

QUESTION: 437
Which connectivity options can you use to create a SAP BusinessObjects universe on SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. OLAP connection using MDX
B. Relational connection using BICS
C. Relational connection using ODBC
D. Relational connection using MDX

Answer: C, E

QUESTION: 438
Which statement best describes an analytic view as a multidimensional view?
A. Analytic views are composed of one data foundation and one or more attribute views
B. Analytic views are composed of at least one attribute view joined with more than one data foundation
C. Analytic views are composed of multiple joined data foundations
D. Analytic views are composed of at least one attribute view

Answer: A

QUESTION: 439
Which SAP BusinessObjects reporting tool should you use to answer ad-hoc questions and interact with shared information?
A. Crystal Reports
B. Dashboards 
C. Explorer 
D. WebIntelligence 

Answer: D

QUESTION: 440
Which of the following entities a role can be granted to?
A. An object
B. Another role
C. A user
D. A privilege

Answer: B, C








SAP HANA: Certification Questions 421 through 430

QUESTION: 421
You created a model on a table XYZ.PRODUCTS. You successfully activated the model. When you run the data preview you receive an error message "Insufficient privilege. Not authorized". 
Which of the following 4 statements do you execute to resolve the error before you reactivate the model?
A. GRANT SELECT on SCHEMA XYZ to _SYS_REPO 
B. GRANT SELECT on PRODUCTS to _SYS_REPO WITH GRANT OPTION
C. GRANT SELECT on SCHEMA XYZ to _SYS_BIC WITH GRANT OPTION
D. RANT SELECT on PRODUCTS to _SYS_BIC

Answer: B


QUESTION: 422
You want to add a calculated column to an SAP BusinessObjects Web Intelligence report. 
In which application do you create the calculation to achieve best report performance?
A. Central Management Console
B. Information Design Tool 
C. Web Intelligence
D. SAP HANA Studio

Answer: D

QUESTION: 423
What outputs can you create in an attribute view?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Key Attributes
B. Calculated Attributes
C. Restricted Measures
D. Calculated Measures
E. Private Attributes

Answer: A, B

QUESTION: 424
Which reporting tool can you use to display native parent-child hierarchies from SAP HANA?
A. Microsoft Excel
B. SAP BusinessObjects WebIntelligence 
C. SAP BusinessObjects Analysis, edition for OLAP
D. SAP BusinessObjects Analysis, edition for Microsoft Office

Answer: A

QUESTION: 425
Which of the following privileges do you need to activate views?
A. SELECT option on the _SYS_BIC schema 
B. SELECT option on the _SYS schema 
C. SELECT option on the _SYS_BI schema 
D. SELECT option on the _SYS_REPO schema

Answer: D

QUESTION: 426
Which SAP BusinessObjects tools require an SAP BusinessObjects semantic layer (universe) to access data in SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Crystal Reports 2011
B. Crystal Reports for Enterprise
C. Dashboards 
D. Analysis Office v1.1
E. WebIntelligence 

Answer: B, C, E

QUESTION: 427
For what purpose do you use SQL Script in SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. To transfer a large amount of data between engines
B. To achieve very high performance on SELECT statements
C. To combine two analytic views 
D. To create database procedures 
E. To shift complex calculations and logic to the client side 

Answer: C, D

QUESTION: 428
Which of the following are benefits of using accelerators with SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. They provide pre-built business content
B. They provide pre-built customer-specific solutions
C. They reduce the time required for implementation
D. They eliminate the need for customization

Answer: A, C

QUESTION: 429
How can you evaluate the speed of a calculation within the database?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Use the Data Preview function in the SAP HANA studio
B. Execute a Web Intelligence report and check the duration of the previous refresh
C. Execute an information space using SAP BusinessObjects Explorer
D. Write and execute an appropriate SQL statement

Answer: A, D

QUESTION: 430
You are running an SAP BusinessObjects WebIntelligence report that fetches data from SAP HANA. Which components will be used inside SAP HANA for providing data to this report?
A. Persistence Layer
B. MDX 
C. Session Management
D. Authorization Manager

Answer: C, D








SAP HANA: Certification Questions 411 through 420

QUESTION: 411
A calculation view that joins one fact table with dimension tables performs slowly. 
Which of the following can you do to improve performance?
A. Turn the calculation view into an analytic view
B. Turn the calculation view into a simple calculation view
C. Load the calculation view into memory
D. Load the calculation view into the _SYS_BI schema

Answer: A

QUESTION: 412
You have to do reverse pivot transformations on large data tables before loading the data into SAP HANA. 
Which of the following do you recommend to use?
A. SAP Landscape Transformation (SLT) 
B. SAP BusinessObjects Data Services 4.0 
C. SAP HANA Direct Extractor Connection (DXC)
D. SAP System Landscape Directory (SLD)

Answer: B

QUESTION: 413
You need to run a Web Intelligence report that requires data from SAP HANA filtered for a specific year based on Ad hoc user input.  
For best performance, how would you achieve this?
A. Use a pre-defined prompt based on a self-join in the business layer
B. Use input from a Web Intelligence report passed to a variable in an information model
C. Use a dynamic transformation rule during data provisioning
D. Use a prompt in the query of the Web Intelligence report

Answer: B

QUESTION: 414
Your SAP BusinessObjects report runs slowly. Which of the following actions could improve the performance?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Restrict data by using variables in the information model
B. Tune the Array Fetch Size parameter of the universe
C. Move calculated measures from the information model to the report
D. Join all the analytic views with each other in the business layer

Answer: A, B

QUESTION: 415
A company loads data every night from several source systems into multiple tables in SAP HANA using complex transformation rules. The calculation view that joins these tables performs unexpectedly slow. 
Which of the following could you investigate to be able to improve performance?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Whether the joins and transformations of the tables can be moved to the data loading process of SAP BusinessObjects Data Services
B. Whether an InfoCube compression is running
C. Whether the calculation view needs to create large intermediate result sets
D. Whether savepoints are written during execution

Answer: A, C

QUESTION: 416
How can you improve the performance of a report that is based on SAP HANA data?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Ensure that all SAP HANA tables are in the same schema
B. Maintain appropriate constraint filters in SAP HANA
C. Ensure that all calculations are pushed down to the SAP HANA database
D. Gather new database statistics

Answer: B, C

QUESTION: 417
You discover row count discrepancies between source data and SAP HANA information models. 
Which of the following can you investigate to find the source of the discrepancies?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Client filtering in the Delivery unit view
B. Joins in information models
C. Memory leaks
D. Client filtering in SAP Landscape Transformation (SLT)

Answer: B, D

QUESTION: 418
When you load data from SAP ECC using SAP BusinessObjects Data Services, where would you create an ABAP data flow?
A. In a query transformation 
B. In a batch job 
C. In the ABAP editor (transaction SE38) 
D. In the Job overview (transaction SM37)

Answer: B

QUESTION: 419
When must you create a calculation view in SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. When you need to perform join operations
B. When you need calculations before aggregations
C. When key figures span across tables
D. When you need to perform a union of base tables

Answer: C, D

QUESTION: 420
In which of the following can you use a FOR loop over your data?
A. Monitoring View
B. Calculation View 
C. Analytic View
D. Attribute View 

Answer: B









SAP HANA: Certification Questions 401 through 410

QUESTION: 401
What are benefits of using an SAP BusinessObjects business layer on top of SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Business layers can be exported to the SAP BusinessObjects repository and be used by SAP BusinessObjects client tools
B. Reporting users can change replication settings in the business layer to access more data
C. Business layers can be exported to an SAP HANA database and be used for modeling
D. Reporting users can create individual reports based on separate information models using one business layer

Answer: A, D

QUESTION: 402
What must you configure to directly access an SAP HANA analytic view using SAP BusinessObjects Analysis edition for Microsoft Office?
A. RFC connection 
B. SAP HANA Direct Extractor Connection (DXC)
C. Pre-delivered MODELING role
D. System DSN

Answer: D

QUESTION: 403
What is the purpose of a template table in SAP BusinessObjects Data Services?
A. To create pre-designed information models 
B. To fill an existing target table with new data 
C. To read source data and perform data transformations
D. To create a target table and fill this table with data 

Answer: D

QUESTION: 404
Which of the following tasks must you perform before you publish a universe within the SAP BusinessObjects Information Design Tool (IDT) on top of SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Add the INFORMATION_CONSUMER role to the user
B. Add dimensions and measures to the business layer
C. Add information models to the data foundation
D. Add an information space to the business layer

Answer: B, C

QUESTION: 405
You define a measure CURR_CONV to perform a currency conversion in an analytic view. When you query the analytic view it fails with a currency/unit conversion error message. What can you do to ensure that the query runs without error message?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Maintain valid conversion rate entries in TCUR tables
B. Set the Upon conversion failure parameter of CURR_CONV to Ignore
C. Remove the Target Currency property in CURR_CONV 
D. Unselect the Enable for decimal shifts property in CURR_CONV

Answer: A, B

QUESTION: 406
You have made modifications to an information model within a delivery unit. You want to export the model to an SAP HANA target system. 
In the Schema Mapping dialog, where do you define the target system schema?
A. In the Authorization schema
B. In the Authoring schema
C. In the _SYS_BI schema
D. In the Physical schema

Answer: D

QUESTION: 407
An SAP BusinessObjects Web Intelligence report throws an SQL error during query execution. 
Which of the following could you check to resolve the error?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. The business layer
B. The business view
C. The Web Intelligence report variables
D. The SAP HANA information model

Answer: A, D

QUESTION: 408
What happens when you turn on replication of an SAP ERP source system using SAP Landscape Transformation (SLT)?
A. SLT creates ABAP code in the ERP system that writes to application tables
B. SLT creates ABAP code in the ERP system that writes to logging tables
C. SLT creates database triggers in the ERP system that write to logging tables
D. SLT creates database triggers in the ERP system that write to application tables

Answer: C

QUESTION: 409
Which of the following are characteristics of using a Rapid Deployment Solution (RDS), such as Operational Reporting for SAP HANA?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Relevant tables are replicated
B. SAP will create information models based on customer requirements
C. Customized tables and columns are replicated
D. Pre-designed information models are imported into SAP HANA

Answer: A, D

QUESTION: 410
Which tasks do you have to perform if you want to use SAP BW with SAP HANA as the underlying database?
Note: There are multiple correct answers to the question
A. Install SAP Business Warehouse Accelerator (BWA)
B. Perform a database migration from your current DB to SAP HANA DB
C. Execute the report RS_BW_POST_MIGRATION
D. Upgrade to at least SAP NetWeaver Business Warehouse 7.30 SP5
E. Recreate SAP BW indexes after SAP HANA database migration

Answer: B, C, D